Glavna stran

Iz Abakus
Skoči na: navigacija, iskanje
Proizvodi in storitve Novice O podjetju Reference

Abakus Arbiter pasica.png

Abakus plus je aktivni razvijalec
programske opreme MediaWiki
DRBD
"Distributed Replicated Block Device"

Abakus plus vam, kot LINBIT partner, ponuja:

  • DRBD Proxy - vzpostavitev zaščite proti katastrofam ali lokacijsko navzkrižno visoko razpoložljivost
  • LINBIT Cluster Stack Support - globalna 24x7 podpora prek e-mail ali telefona

Več o rešitvi DRBD


Backup strežnik
Bs.png

Backup strežnik je v podjetju Abakus plus namensko razvit in izdelan produkt za varnostno shranjevanje (backup) podatkov. Backup strežnik odlikujejo naslednje inovativne lastnosti:

 • backup: za shranjevanje (backup) podatkov ne porabi nič dodatnega časa
 • recover: okrevanje (recover) in dostop do shranjenih podatkov je skoraj trenuten
 • prostor: shranjeni podatki zasedajo zelo malo prostora
 • razpoložljivost: vsebina varnostnih kopij nam je ves čas na voljo in »vedno na očeh«
 • varnost: brez servisnega posega shranjenih podatkov ni mogoče spreminjati
 • revizijske sledi (v razvoju): o vseh dostopih do podatkov, tudi o servisnih posegih, se vodijo revizijske sledi – v skladu z zakonom (HIPAA, EU directive 95/64/EC) in priporočili informacijskega pooblaščenca.

Backup strežnik deluje najbolje v povezavi z zbirkami podatkov Oracle. Prednosti pa se pokažejo tudi v okoljih virtualizacije.


SAN - ekstremne zmogljivosti‎
Ekstremne-zmogljivosti.png

Novo! Še večje zmogljivosti

Meritve z uporabo "dbms_resource_manager.calibrate_io" v Oracle zbirki podatkov dajo nov rekorden rezultat:

max_iops = 43.782, latency = 0, max_mbps = 1.727 

V ozadju je Oracle ASM polje 18 SSD diskov proizvajalca OCZ.

Za prenosne poti služi 40 Gbit/s QDR Infiniband (SRP - SCSI RDMA Protocol)

SAN diskovni sistem je bil narejen za eno od multinacionalnih zavarovalnic za namene Oracle zbirke podatkov (Oracle RAC 11g).


Zlorabe se že dogajajo

Več kot imaš podatkov, večja je možnost, da jih zlorabljajo tisti, ki imajo dostop do teh baz. Tudi pri nas se že dogajajo kraje identitete. Nekdo je s fotokopijo potnega lista prodal nepremičnino. Na Telekomu je prevarant s ponarejenim potnim listom kupil štiri plazemske televizorje, njegov resnični lastnik pa je dobil račun za 4000 evrov. Tu je še primer medicinske sestre, ki je sosedu povedala, da je imela direktorica podjetja splav. Podobna je zgodba z davčne uprave, kjer si je nekaj več kot 150 zaposlenih ogledovalo finančno stanje znanih Slovencev. Izjema ni niti policija. Dobili so policista, ki je neupravičeno vpogledal v osebne podatke 62 deklet. Ko so ga vprašali, zakaj je 
to počel, je pojasnil, da je vsako, ki jo je peljal na kavo, prej preveril. 
Pri upravljavcih podatkovnih zbirk prihaja do kršitev, hekerski vdori pa niso težava. Na ZZZS se dogaja, da jezni bivši mož ali ljubimec 
po zvezah dobi podatke, kje je zaposlena nekdanja žena in kje stanuje, in jo potem nadleguje v službi. (Vir: Delo, 14. aprila 2011)


Arbiter: Podelitev srebrnega priznanja za inovacije

Gorenjska gospodarska zbornica je podelila produktu Arbiter srebrno priznanje za inovacije v letu 2010.


Naše storitve


Flight Information System
(prospekt: SLO ENG)
Sistem uporablja letališče Jožeta Pučnika za delo na področju sprejema in odprave letal in na področju sprejema in odprave potnikov. Abakus®FIS omogoča vzdrževanje sezonskega in dnevnega reda letenja in dnevnih operativnih planov. Delo poteka v tako imenovani interni mreži, informacije potnikom pa se podajajo po javni mreži. Elementi javne mreže so veliki monitorji razpostavljeni po prostorih na letališču namenjenih potnikom in informacijska tabla v glavni stavbi. Na javni mreži se aktivno prikazujejo vse spremembe in informacije v zvezi s prihodi in odhodi letal.
prej ...
potem ...


Dobrodošli

Vedno smo prvi pri uvajanju Oraclovih novitet v praksi. Proizvajamo najzmogljivejše sisteme v Sloveniji. Nudimo vzdrževanje Linux operacijskih sistemov. Optimiziramo in administriramo Oracle zbirke podatkov (certificiran OCP DBA). Postavljamo visoko razpoložljive sisteme in optimiziramo delovanje operacijskih sistemov za uporabo Oracle zbirk podatkov.

Izdelujemo celovite rešitve za področje trgovinskega poslovanja, logistike, transporta, financ in sistemske podpore. Želimo postati vaš poslovni partner. Radi bi skrbeli za izdelek tudi še po prevzemu, zato redno spremljamo in upoštevamo spremembe zakonodaje kot tudi vaše želje in posebnosti. Nudimo pomoč pri postavljanju informacijskih sistemov, ki jih pokrivajo naše rešitve, izvajamo šolanje in usposabljanje uporabnikov.
nadaljevanje . . .Distribucija časopisov - Slovenija

Skoraj vsak izvod časopisa kupljen kjerkoli v Sloveniji gre skozi informacijski sistem distribucije, katerega smo razvili mi v sodelovanju s podjetjem Delo prodaja d.d..


Kolektivni izlet 2008 - Tara
16 raft brzice.jpg

Članek govori o sindikalnem izletu Abakus Plus-a leta 2008 katerega primarni cilj je bil raftanje na Tari.

Celotni članek s slikovnim gradivom . . .


Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
Pripomočki